HET WAREN VIJF FANTASTISCHE WEKEN....

Het waren vijf fantastische weken....We hebben genoten van een heerlijke vakantie in Nederland, Zwitserland en Frankrijk. Op 20 juli jl. landden we op Schiphol en na een paar familiebezoekjes in Friesland en een gezellige borrel met vrienden en buren in Rhoon, zijn we richting Zwitserland vertrokken.
Helaas was de vader van Johan in slechte conditie door zware hartproblemen. Na een zware ingreep, leek het de goede kant op te gaan en hebben we in overleg toch besloten om te vertrekken naar Zwitserland. Na een paar matige eerste dagen knapte Johan zijn vader iedere dag een klein beetje op. Het herstel zal zeker nog wel een tijd duren, maar op de Skype zien we dat hij gelukkig met grote stappen opknapt. Op het eind van onze vakantie konden we weer met hoop terug in plaats van veel zorgen. Familie mis je echt als de gezondheid in het geding komt.
Een weerzien met Johan zijn broer en z'n gezin, woonachtig in de omgeving van Basel, stond op het programma. We hadden prachtig weer en we hebben heerlijk genoten van het weerzien. Het was goed en gezellig om elkaar weer te zien en te spreken. De stad Basel hebben we kort verkend. Het was, rond het middaguur, best aardig warm in de stad, dus in de middag waren de kids allang blij dat ze konden afkoelen in het zwembad en in de tuin bij hun neefjes. Na twee nachten in Basel te hebben doorgebracht, gingen we de volgende dag richting Annecy in Frankrijk. Vanuit Basel hadden we niet heel veel kilometers richting Annecy voor de boeg, dus dat was  aangenaam. We kwamen dan ook vroeg in de middag bij het hotel aan. De hotelkamer viel wat tegen, maar dat mocht de pret niet drukken. We gingen vlug op pad om de stad te verkennen en om het meer van Annecy te ontdekken. De stad is prachtig met allerlei kleine grachtjes en kleine straatjes, mooie parken en prachtige gebouwen. Op het meer van Annecy hebben we een boottochtje gemaakt. Dit was zeker de moeite waard en lekker verkoelend.

De volgende dag hebben we onze reis vervolgd richting de Provence, alwaar we twee weken in Nans Les Pins, hebben vertoefd. We hadden een heerlijk huisje op een kleinschalig park met een gemeenschappelijk zwembad. Vanuit Nans Les Pins hebben we verschillende uitstapjes gemaakt. Met name het stadje Cassis vonden wij erg leuk. Een echt Frans vakantiestadje met een gezellige haven en de nodige restaurantjes en terrasjes. Natuurlijk mochten Saint Tropez, Saint Maxime en Aix en Provence op ons reisprogramma niet ontbreken....Wat hebben we genoten van de omgeving, het weer en het Franse leven. Zeker voor herhaling vatbaar!!
Alleen de botsing met een Franse peugeot was minder geslaagd, maar goed daar hebben we het maar niet meer over;-)



Eenmaal weer thuis in Rhoon was het van 's ochtends  vroeg tot 's avonds laat wederom weer fietsen en buitenspelen met vriendjes. Overdag zagen we Daan & Olaf bijna niet. Ze waren continu de hort op. Erg mooi om te zien dat die vriendschappen gebleven zijn. Er was er altijd wel een iemand thuis. Na een korte week in het Rhoonse, zijn we nog voor een weekje naar Makkum vertrokken. Vanuit Makkum konden we wat gemakkelijker de familie bezoeken en ontvangen! Ook hier scheen wederom de zon en konden we genieten van alle moois wat Friesland te bieden heeft! Water, het weidse uitzicht, wind door je haren...kortom genieten geblazen!

Sinds 25 augustus jl. zijn we weer te vinden op Golf Gardens in Abu Dhabi. We kwamen vrij laat aan in ons huis, dus de volgende dag schrokken we wel een beetje toen we de gordijnen open deden. Het zwembad was bijna leeg en het water was groen.....Wij gelijk de onderhoudsdienst bellen en daar bleek dat ons onderhoudscontract was verlopen??????? We wisten nergens van, maar gelukkig waren ze erg behulpzaam en kwamen ze snel het probleem oplossen. Inmiddels hebben we een andere onderhoudsdienst en dit gaat tot nu toe prima.

Op 5 september jl. zijn de scholen hier weer begonnen en rijden we weer af en aan naar school, werk, Nederlandse les, buitenschoolse activiteiten en ga zo maar door. Gelukkig gaat het kwik nu ook wat naar beneden, zodat we nu weer meer in de buitenlucht kunnen vertoeven. Ons zwembad wordt dan ook dagelijks gebruikt door Daan, Olaf en Thomas. Vooral na schooltijd is het heerlijk ontspannen. Thomas zit nu samen met Daan & Olaf op de Raha International School en is het naar school nu ook voor hem dagelijkse kost geworden. Met een groot verschil....Thomas mocht starten in een spiksplinternieuw schoolgebouw inclusief playground. Het is een gezellig schoolgebouw geworden, met leuke lokaaltjes en mooie speelhoeken. Ook Thomas gaat nu voorzien van hat, waterbottle, swimmingbag, librarybag and lunchbox naar school! Een mooi gezicht. Tot nu toe heeft hij het naar zijn zin, dus we hopen dat dit zo blijft....
Daan en Olaf hebben allebei een fijne klas met leuke vriendjes en vriendinnetjes. Ook zijn de juffen goed gekeurd door beide heren...Ze gaan met plezier naar school en komen ook weer blij thuis. Dus een goed teken en een zorg minder voor Johan en ik! Vanwege Daan zijn 10de verjaardag mocht hij de volgende dag al gelijk trakteren! Kortom feest en lekkers in de klas! Daan voelde zich helemaal jarig en in de middag, na schooltijd, hebben we het nog eens dunnetjes overgedaan!

Tenslotte nog even een huishoudelijke mededeling:
We hebben gemerkt dat ons postbus adres niet optimaal werkt en vandaar dat wij hebben besloten dat jullie eventuele post op kunnen sturen naar:

Outpost Abu Dhabi
Att. Johan & Dineke Zijlstra
PO Box 46807
Aba Dhabi
United Arab Emirates

Populaire berichten

CONTRAST - 66° NORTH

VIJF JAAR ABU DHABI