EID AL ADHA

Afgelopen donderdag de 25ste oktober was het startsein van Eid Al Adha. Eid Al Adha staat voor offerfeest en dit feest vindt altijd 70 dagen na het suikerfeest plaats. Deze feestelijke gebeurtenis is voor velen een reden om er met de familie op uit te gaan. Iedereen wenst elkaar Eid Mubarak. Wij hebben dit weekend aangegrepen om naar Emirates Palace te gaan. Een prachtig hotel hier in Abu Dhabi. Dit hotel vormde ook deels het decor voor een bekende comedy. Middels de diavoorstelling (hiernaast) kunnen jullie zien hoe het er ongeveer uitziet. Wij hebben lekker genoten van ons uitstapje (staycation)! Het weekend hebben we afgesloten met de Harlem Globetrotters. Samen met vrienden hebben we gezien hoe leuk basketballen is. Een mooi sportief en humoristisch spektakel.



Het weer hier in Abu Dhabi is nu heerlijk. De hete zomer heeft het lang volgehouden en kort geleden werd deze periode afgesloten met enkele zeer dichte mistbanken. De temperatuur overdag schommelt momenteel tussen de 30 en 35 graden. Kortom prima vooruitzichten voor de komende november bezoekers!
Met de komst van het lekkere weer zijn er ook volop activiteiten hier in Abu Dhabi. We hebben net het Abu Dhabi Film Festival en Eco Future Exhibition afgesloten en nu maakt Abu Dhabi zich op voor  Abu Dhabi Art en de F1. Johan heeft het geluk dat hij via zijn werk een meet & greet heeft met de coureurs van het Ferrari F1 team. Een hele belevenis....wordt vervolgd-)!

Op de Raha International School zijn eveneens de nodige activiteiten aan de gang. Olaf is gekozen tot student council en hij heeft sinds kort elke week een meeting met andere student councils en teachers. Onlangs heb ik gevraagd wat ze zoal bespreken in deze meetings...maar Olaf gaf aan dat, dit vertrouwelijk is!! Daan moest voor Healthy Banquet Day een gezond gerecht bereiden en meenemen naar school. Alle kinderen uit Grade 4 hadden verschillende gerechten gemaakt en deze konden worden geproefd en beoordeeld. Een groot en gezond succes! Allemaal Master Chefs!


Thomas heeft het ook goed naar zijn zin op school en ook hij heeft inmiddels al wat activiteiten meegemaakt..Zo was er onlangs een Bike Wash op school. Alle kinderen konden hun eigen fiets en/of step meebrengen naar school en deze vervolgens wassen. Ze konden hier 5 dhs (1 EUR) mee verdienen en dit geld wordt gebruikt voor de aanschaf van een koelkast op school. Deze koelkast wordt gevuld met boodschapjes voor kleuter kooklessen.. Een mooi initiatief!

Johan is sinds een aantal weken vaker te vinden in de woestijn voor zijn werk. Zijn uitgedachte plannen  worden nu in werkelijkheid gebracht en de eerste resultaten zijn binnen. Erg goed om te zien dat de praktijk nu gaat draaien! Johan heeft veel respect voor de mensen die dagelijks in de woestijn aan het werk zijn.

Het is niet allemaal zorgeloos en mooi. Helaas is Johan zijn vader wederom in het ziekenhuis opgenomen met hartproblemen. We zijn hier erg van geschrokken en op deze momenten realiseer je dat je ver weg zit. Gelukkig valt het mee, en zijn de vooruitzichten goed. Ook mijn moeder is onlangs opgenomen in het ziekenhuis en zij heeft een operatie ondergaan aan haar knie. De operatie is gelukkig goed geslaagd en mijn moeder zal nu moeten revalideren.

Tot slot...we kijken uit naar het volgende bezoek en het is de bedoeling dat we met de feestdagen naar Nederland afreizen.









Populaire berichten

CONTRAST - 66° NORTH

VIJF JAAR ABU DHABI