Christmas lighting.....

Het is weer december en dat betekent volop drukte rondom kerst. Hier in Abu Dhabi zijn er overal activiteiten rondom kerst. Zo kunnen de kids meedoen aan "Santa Chasing" en wie hem als eerste te pakken heeft is de winnaar en krijgt een mooie prijs. Verder is er bijna in elk hotel een grote kerstboom te vinden en zijn er special events voor de hele familie, zoals het aansteken van de lichtjes van de kerstboom, christmas carol singing, boxing day, christmas brunches, kerstmarkten en ga zo maar door...


Sinds ons laatste blog zijn de dagen voorbij gevlogen en hebben we weer het nodige ondernomen en gedaan.

Het eerste wat op stapel stond was de formule 1 in Abu Dhabi. Via het werk van Johan was er een meet en greet met Felipe Massa en Fernando Alonso van het Ferrari F1team. Op de eerste trainingsdag hebben we geluncht langs het circuit. De lunch was uitstekend en het geluid van de auto's was oorverdovend. Gelukkig kregen we oordoppen bij de lunch. Een fantastische ervaring. Johan had kaartjes voor de kwalificatietraining en is daar samen met Daan en Olaf naar toe geweest. Naast het racen was er van alles te doen op het circuit. Ze zaten recht tegenover de pits en finish lijn, kortom een prima plek. Het was spectaculair om de auto's voorbij te zien razen. Olaf besloot dat hij Ferrari (Alonso) de beste vond, Daan vond Red Bull (Vettel) de beste. Jammer genoeg hebben noch Alonso, noch Vettel de race in Abu Dabi gewonnen en ging Mikka Raikonen er met de prijs vandoor.

Begin november mochten we Robert en Peter ontvangen in huize Zijlstra en dat was reuze geslaagd. We hebben een heerlijke tijd met elkaar gehad en zij hebben van zowel Abu Dhabi als Dubai een goede indruk gekregen. Nogmaals dank voor jullie komst en gezelligheid. Tijdens hun bezoek hadden we een desert safari van Johan z'n werk. We gingen met 18!! auto's naar de woestijn. Na een bezoek aan een camelfarm, maakten we ons op voor dune bashing (racen in de woestijn over grote zandduinen). Wat een sensatie; zowel recht als zijwaarts van een zandduin afrijden. We hadden een ervaren chauffeur die goed wist wat hij deed. Ook de jongens vonden het geweldig!
Na deze rit volgde een valk show met een valkenier, alleen had de valk er in het begin weinig zin in, omdat hij weg vloog en wel een kwartier weg bleef.  Zijn baasje ging hem vervolgens maar halen in een soort van desert buggy. Eenmaal terug konden we genieten van een mooie show. Na afloop was er natuurlijk gelegenheid voor het maken van de nodige kiekjes. De avond stond in het teken van camelriding, dunesurfing (Olaf had het aardig onder de knie), lekker eten en drinken, traditional dress, shisha (waterpijp) en voor de mannen               mocht natuurlijk een buikdanseres niet ontbreken...



Op 2 en 3 december was het National Day in Abu Dhabi. Op deze dagen wordt het ontstaan van de UAE gevierd. Het is 41 jaar geleden dat de UAE is ontstaan. Als je hier woont realiseer je jezelf de ontwikkeling van dit relatief jonge land.

Omdat het een lang weekend was hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om een trip te maken met de auto naar het binnenland van Oman. We zijn naar Jabal Al Akhdar geweest. Dit is een berg en we hadden een hotel boven op de berg geboekt.  We zaten op circa 2200 hoogte en vanuit de jacuzzi hadden we een prachtig uitzicht over de vallei. Het landschap is surrealistisch (lijkt op mars), maar er is ook veel groen te vinden. Als je Jabal Al Akhdar in maart en/of april bezoekt dan kun je er veel rozenstruiken ontdekken. Van deze rozenstruiken wordt rozenwater gemaakt. Natuurlijk hebben wij op de souk rozenwater gekocht. Het was even zoeken, maar bij een klein stalletje hebben we het gevonden.


Naast rozenstruiken, kun je er ook andere vruchten vinden, zoals: granaatappels, walnoten, jasmijn, saffraan, kruiden, olijfbomen, druiven, peren en appels. We hebben tijdens ons weekend een wandeltocht gemaakt langs drie oude dorpjes die je kunt vinden op de berg. Het was een tocht met het nodige klimwerk. Daan fungeerde als gids en zorgde ervoor dat we steeds het juiste pad namen. We vonden het heerlijk om lekker in de buitenlucht te zijn. Op Jabal Al Akhdar kun je ook Lady Di's viewpoint vinden. Op dit punt heb je uitzicht op de drie dorpjes en hier heeft Diana gekampeerd.

De volgende dag hebben we de stad Nizwa bezocht. Deze stad staat vooral bekent om haar souk en om haar fort. Op de souk hebben heerlijk rondgewandeld en de nodige souvenirs gekocht. Het fort was ook zeer de moeite waard om te bezoeken. Toen we weer naar het hotel reden kregen we te maken met wateroverlast. Gelukkig konden we nog wel de berg oprijden, maar veel grote stenen en modder lagen op de weg. Dat is ook de reden dat het hebben van 4WD verplicht is. Zonder dit kun je de berg niet oprijden. Bij vertrek was het zonnetje weer tevoorschijn gekomen en de meeste overlast verdwenen en konden we zonder oponthoud huiswaarts keren.
Wat hebben we genoten van het binnenland van Oman. Vol energie en indrukken zijn we weer huiswaarts gereden.

Eenmaal weer thuis stond Sinterklaas voor de deur. Samen met vrienden hebben we een heerlijke pakjesavond mogen beleven. Er werd HEEL HARD op de deur gebonst en toen alle kids de deur opendeden stond er een grote zak en twee wasmanden vol met kadootjes voor de deur....Helaas konden de kids de Renpiet niet meer te pakken krijgen.......

Daan, Olaf en Thomas hebben afgelopen donderdag vakantie gekregen. Ook op de Raha International School stonden de nodige activiteiten centraal en waren ze dan ook wel aan vakantie toe...
Dinsdag de 18 december vliegen we naar Nederland om de familie weer op te zoeken. We kijken uit naar een heerlijke kersttijd.

Langs deze weg willen wij iedereen hele fijne Kerstdagen toewensen en alle goeds voor 2013!!

Populaire berichten

CONTRAST - 66° NORTH

VIJF JAAR ABU DHABI