KHOP KHUN KHA


Eind maart konden we hier in Abu Dhabi genieten van een springbreak van 2 weken. Daan, Olaf en Thomas waren hier zeker aan toe na alle drukke werkzaamheden op school en daarbuiten. Wij hebben ervoor gekozen om deze periode te gebruiken, om even de "zandbak" te verlaten en op zoek te gaan naar groenere oorden. Thailand stond op ons verlanglijstje en na wat rondvraag te hebben gedaan, hebben we besloten om richting Phuket af te reizen. Een vakantiebestemming uitzoeken is een leuke bezigheid, maar ook een tijdrovende klus. Ja, ja we zijn best wel kieskeurig, maar dat bespaart je ook een hoop ergernis....Na een twee uur durende studie op het internet hebben we uiteindelijk gekozen voor Rising Sun Residence (http://www.rising-sun-residence.com). Deze accommodatie hebben we gevonden via tripadvisor, alwaar deze plek bovenaan de lijst stond van kleine resorts. Na het eerste emailcontact hadden we gelijk een zeer prettig gevoel en dit gevoel is alleen maar sterker geworden naarmate de afreisdatum dichterbij kwam. We konden kiezen voor het Sabai Sabai arrangement en dit hebben we ook gedaan - wat een geweldige keuze was dit.

Elke dag werd het ontbijt in onze villa klaargemaakt en gereserveerd, we kregen een Thaise massage aangeboden, we hadden onze eigen privéchauffeur voor 9 uren per dag tot onze beschikking en per dag konden we aangegeven wat we wilden gaan doen en alles werd hiertoe tot in de puntjes geregeld. Het kon niet op en ook de Thaise bevolking is zeer vriendelijk en hartelijk van aard. Ze beschikken over een zeer sterke ziel - zeker als je weet wat voor ellende ze hebben meegemaakt in de afgelopen jaren. Ze glimlachen continu en zijn zeer behulpzaam.


We vlogen met Air Berlin wat op zich prima was, maar we vonden de bemanning niet erg spontaan en er kon bijna geen glimlach van af. Onderweg moesten we een immigratieformulier invullen en aangezien wij geen pen bij ons hadden, konden we deze lenen van een Duitse mevrouw.... Een vriendelijk gebaar,maar deze mevrouw was erg op haar bic balpen gesteld. Na tien minuten kwam de Duitse punktlichkeid letterlijk om de hoek kijken en vroeg ze streng : Wo bleibt mein kugelschreiber.....??  Als je vijf immigratieformulieren moet invullen ben je best wel even bezig, maar goed - de bic balpen hebben we natuurlijk na het afronden van het invullen direct teruggegeven....

Eenmaal aangekomen op Phuket stond onze driver al op ons te wachten. Hij had de beschikking over een spiksplinternieuwe bus en hij bracht ons keurig naar onze accommodatie. Tijdens deze rit merkten we op dat onze driver bijna geen Engels sprak, maar als we iets wilden weten, dan belde hij naar kantoor en vroeg hij om verdere uitleg. Regelmatig kregen wij dan de receptioniste aan de telefoon die ons weer verder hielp.
Na ongeveer driekwartier rijden kwamen we bij het resort aan en werden we hartelijk ontvangen met vijf bloemenkransjes, een persoonlijke welkomstkaart en een Thaise maaltijd. Dit laatste was werkelijk verrukkelijk -  De Thaise keuken is een echte aanrader!!

Phuket is echt een familie bestemming. Je kunt er de nodige uitstapjes maken, er is voor ieder wat wils en je hebt de keuze uit verschillende mogelijkheden.
Wij hebben de volgende hoogtepunten gezien en gedaan: olifantentocht, Wat Chalong tempel, Big Budda, vlindertuin, aquarium, Fantasea show (culturele show over Thailand), Kho Phi Phi, dino park, Phuket Old Town en natuurlijk kon een bezoek aan het strand niet uitblijven.

Tijdens ons bezoek aan de Big Budda werd ik overvallen door een aap! In mijn tas - die niet goed dicht zat - zat een zakje chips en deze brutale aap had het op dit zakje chips gemunt. Hij bleef me van alle kanten aanvallen en ondertussen probeerde Johan hem van mij af te houden, zodat ik mijn tas dicht kon doen. Dit ging niet gemakkelijk en de aap haalde ook nog eens uit naar Johan, waardoor hij een paar schrammen op liep. Het viel gelukkig mee, maar de uitdrukking brutale aap hebben wij letterlijk aan den lijve ondervonden. Na ruim 10 minuten waren we van het beest verlost en konden we eindelijk de Big Budda bezoeken..

Kho Phi Phi is ook zeker een aanrader. Met een boot vol Japanners hebben we dit eiland bezocht. Dit eiland vormde het decor voor de film "The Beach".  Het is er werkelijk een paradijsje met het prachtige blauwe water en het zachte witte zand.











Het Thaise Nieuwjaar (Songkran) viel ook in onze vakantie en dit hebben we met de medewerkers van het resort gevierd. Na een korte ceremonie, waarbij ze budda om een zegen vragen voor het nieuwe jaar,  wordt iedereen besprenkeld met water. Songkran wordt ook wel het waterfestival genoemd, waarbij men elkaar met veel water nat gooit en besproeid. Voor deze gelegenheid kregen Daan, Olaf en Thomas Thaise shirts aangemeten. Een mooi souvenir en de jongens hebben natuurlijk hun steentje bijgedragen aan het waterballet:-)













De tijd vloog voorbij en op de laatste dag, vlak voor onze retourvlucht, hebben we nog een Thaise massage gekregen. Het leek wel een beetje op vrij worstelen, maar al met al was het toch wel ontspannen te noemen. Daan en Olaf hebben ook aan de Thaise massage mogen proeven. Onderling waren ze aan het strijden wie de knapste masseuse had. We gingen uitgerust terug naar huis.....


Populaire berichten

CONTRAST - 66° NORTH

VIJF JAAR ABU DHABI