HATTA


Begin december had Johan een weekendje weg geboekt naar Hatta. Hatta is een toeristische trekpleister, vanwege het Hadjargebergte, en ligt in het emiraat Dubai. Het is een enclave van Dubai, maar Hatta ligt, als het ware ingesloten, in het omliggende gebied van Oman. Hatta kent een koeler en minder vochtig klimaat en is vooral bekend om de Hatta pools en om de vele off-road trips die je hier kunt afleggen met een 4X4. De omgeving met het gebergte leent zich hier prima voor.






Om Hatta te bereiken, komend vanuit de richting Dubai, krijg je te maken met twee checkpoints. Je rijdt dus door een stukje Oman en vervolgens verlaat je bij het tweede checkpoint Oman weer om Hatta binnen te komen. Bij deze checkpoints vind er nagenoeg geen controle plaats, wel is het natuurlijk van belang om ten alle tijde je paspoort bij de hand te houden. Let er wel op, dat  wanneer je een stempel krijgt bij binnenkomst van Oman, dat je ook een stempel krijgt wanneer je Oman weer verlaat.


Hatta telt ruim 10.000 inwoners en het heeft een ziekenhuis, een prachtig park, politiebureau en enkele winkels en niet te vergeten het Hatta Fort Hotel. Zodra je in Hatta arriveert, ligt het hotel direct aan je linkerhand aan een grote rotonde. Het hotel is ietwat gedateerd, maar perfect voor families. De kamers zijn ruim, het heeft een prachtige tuin met een midgetgolfbaan en voldoende ruimte om een balletje te trappen. Verder heeft het hotel een uitkijkpunt, een speeltuin en twee zwembaden, waarvan er eentje geschikt is voor families. Bij het andere zwembad is men gesteld op rust en privacy en zijn de kids dus niet echt welkom.





In Hatta hebben we het Hatta fort bezocht. Dit fort ligt in de Heritage Village, alwaar je de sfeer van het oude VAE kunt proeven. Je krijgt hier een zeer goed beeld van hoe men in vroeger tijden leefde. Vanuit het fort heb je een prachtig vergezicht over Hatta en het Hadjargebergte.














De volgende dag zijn we richting Hatta Pools gegaan - hiervoor ga je richting Oman en steek je wederom een checkpoint over. Na ongeveer 10 km ben je al op de plaats van bestemming. Wij hebben zowel een kleine pool (natuurlijke waterbron) als een grote pool bezocht. Vooral deze laatste trekt veel toeristen en lokale mensen aan. Men komt hier om te zwemmen en om te ontspannen onder het genot van een picknick en/of bbq. Het water is prachtig blauw/groen van kleur en zeer helder. Olaf was de dapperste van onze familie - hij heeft er in gezwommen. Het was een behoorlijk frisse duik. Het is een mooi plek, maar wat we erg jammer vonden is de rotzooi die mensen achterlaten...












Na ons bezoek aan de pools zijn we teruggereden naar Hatta, alwaar we hebben gepicknickt in het park. Dit park heeft naast een grote speeltuin ook een mooie uitkijktoren en een zwembad - zeer zeker een bezoekje waard! Na twee nachten in Hatta te zijn gebleven zijn we weer huiswaarts gegaan - we hebben een heerlijk weekend "buiten" doorgebracht - een weekendtrip hiernaar toe is zeker een aanrader.















Een paar dagen voordat wij naar Hatta vertrokken -hadden we bezoek uit Nederland. Onze lieve vriendin Fokelien kwam langs en wat was ze onder de indruk van de VAE. Ze voelde zich onmiddellijk thuis. We hebben wederom de nodige uitstapjes gemaakt en Fokelien genoot van iedere minuut. Wat was het fijn om haar in huis te hebben. Het afscheid was dan ook best zwaar, maar we kijken terug op een onvergetelijke periode. Fokelien, nogmaals dank voor jou komst! Helaas werkte het weer niet echt mee, want tijdens haar bezoek, heeft het hier, voor VAE begrippen, behoorlijk geregend en gingen zelfs de scholen dicht. De infrastructuur en de afwatering hier in dit land zijn niet echt gebouwd op zware regenbuien. Aangezien het hier bijna niet regent, is het ook best gevaarlijk om de weg op te gaan. Er waren dan ook de nodige ongelukken. Gelukkig kunnen wij, als Europeanen, deze weersomstandigheden goed hendelen en raken we niet (snel) van slag bij zulk
weer -))



Populaire berichten

CONTRAST - 66° NORTH

VIJF JAAR ABU DHABI